News and Blog

Ce este o scoala eTwinning?

AnunturiProiecte europene

Ce este o scoala eTwinning?

Ce este o scoala eTwinning?

prof. Elena Vladescu,

Ambasador eTwinning

A fi parte din rețeaua scolilor eTwinning nu este doar o simplă mențiune, ci reprezintă o paradigmă educațională, o transformare continuă către bine, o asumare a responsabilității față de comunitate, o dorință perpetuă de a ne depăși și de a ne perfecționa, un mediu sigur pentru învățare prin colaborare, respect reciproc și explorare constantă. Școlile integrate în rețeaua eTwinning îmbrățișează valorile și principiile programului eTwinning în politicile lor, în practici și în inițiativele de dezvoltare profesională, cu sprijinul echipei de conducere.

Obținerea Certificatului de Școală eTwinning reprezintă o recunoaștere și o apreciere a implicării, angajamentului și devotamentului nu doar al fiecărui membru al comunității eTwinning, ci mai ales al întregii instituții școlare, unde echipe de profesori și directori colaborează în mod activ. Școlile care primesc această distincție sunt pregătite și deschise să urmeze un parcurs de dezvoltare continuă, care poate fi evaluat obiectiv. Lista scolilor eTwinning 2023-2024 este aici: https://school-education.ec.europa.eu/ro/recognition/etwinning-school-label/winners-list?period=2023-2024

Misiunea școlilor eTwinning vizează cooperarea și munca în grup, conducerea colectivă, îmbunătățirea abilităților elevilor de a acționa ca agenti de schimb, promovarea incluziunii și inovației, și servirea drept exemplu de excelență pentru alte instituții educaționale.

Liceul Teoretic “Nicolae Titulescu” Slatina este scoala eTwinning din anul 2019. In acest context, scoala noastra s-a implicat si in 2023 – 2024 in proiecte Erasmus+ si eTwinning.

                Este vorba despre proiectul Erasmus+ K210, cu titlul “The Inclusion of Students with Few Opportunities into the European Dimension”, nr. ref.  2022-2-RO01-K210-SCH-000095715, 2022 – 2024, in care scoala noastra este coordinator, manager de proiect  – profesor Mazare Cristina.

Obiectiv strategic: Creșterea gradului de conștientizare a incluziunii la nivelul comunicării interpersonale în școală în urma perioadei de pandemie în contextul învățământului la distanță inclusiv a dezvoltării unui învățământ de calitate în școala noastră.

In cadrul acestui proiect, s-au derulat doua activitati de invatare. Prima a fost dedicata profesorilor si s-a desfasurat in Malta, in luna mai 2023, cuprinzand intâlniri pe parcursul a 5 zile lucrătoare pentru a crea o colecție de resurse, ce conține cinci metode noi de predare și 10 lecții ce au în vedere creșterea implicării tuturor elevilor în activitățile educaționale.

A doua activitate din cadrul acestui proiect Erasmus+, a fost o activitate de invatare pentru elevi si profesori si s-a desfasurat in Grecia, in perioada 10-15 martie 2024. Aceasta a cuprins ateliere de teatru, prezentari pe teme de incluziune, vizite la muzee, ateliere de reciclare si alte activitati culturale. Punctul culminant a fost un spectacol de teatru realizat si prezentat de elevii tarilor partenere in proiect.

Proiectul eTwinning asociat se numeste « Theater4Inclusion » si se doreste nu doar un spatiu de lucru online pentru proiectul Erasmus+, ci un proiect de sine statator ce aduce valoare adaugata si sporeste calitatea educatiei oferite in scoala noastra prin inovatie pedagogica, integrare in curriculum, instrumente web, comunicare si colaborare intre scoli europene. In acest proiect sunt implicati elevi din scoala noastra, Grecia si Malta, coordonati de doamnele profesoare Elena Vladescu si Carmen Delurintu.

« İnovasyon Dünyasında Yaratıcılık/Creativity In The World Of Innovation », este un alt proiect eTwinning  în care se urmărește dezvoltarea creativității sub toate aspectele, fiind implicate cadre didactice din Turcia, România(doamna profesor inv. primar Nicoleta-Veronica ȘERBAN), Albania, Bulgaria si Azerbaijan.

« KOA / YOUNG AUTHORS », un proiect ofertant de cultivare și de dezvoltare a capacității de exprimare în contexte diverse.  Doamna Nicoleta-Veronica ȘERBAN, este cofondator al acestui proiect alături de partenera din Turcia. Proiectul se bucură de participarea cadrelor didactice din Turcia și România.

« I am Here », un proiect prin care elevi din scoala noastra, coordonati de doamnele Nicoleta-Veronica ȘERBAN, profesor pentru învățământ primar  și doamna Madalina Predescu, profesor de limba romana, au făcut schimb de impresii, de activități și au împărtășit tradiții cu elevi din Turcia. 

« Earth Day – digital posters» este un proiect eTwinning creat recent in care sunt implicate doamnele profesoare Paula Datcu si Anca Serban, alaturi de elevi.

Proiectele  sunt diseminate  prin articole pe site-ul scolii, in presa locala, panouri, interviuri la TV locala, prezentari in consiliul profesoral, la cercurile pedagogice, in sedintele cu parintii, evenimente locale, regionale, simpozioane, etc.

Va vom tine la curent cu activitatile noastre pe parcursul acestui an scolar.

Leave your thought here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhive

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare