News and Blog

Patrimoniul cultural și cetățenia ecologică

Proiecte europene

Patrimoniul cultural și cetățenia ecologică

Patrimoniul cultural și cetățenia ecologică


In perioada  2019 – 2021, Liceul Teoretic “Nicolae Titulescu” derulează proiectul  Erasmus+ KA229 de schimb interșcolar, cu titlul “Patrimoines Européens et Eco-citoyenneté pour prévenir le décrochage scolaire”.

Partenerii de proiect sunt licee din Italia, România, Portugalia și Réunion, Franța. Echipa de proiect a școlii noastre este formată din unsprezece elevi, două cadre didactice și un responsabil financiar.

Până în prezent, s-a realizat selecția elevilor din echipă, în perioada septembrie – octombrie 2019 și s-au elaborat procedurile de gestionare a proiectului. De asemenea, elevii noștri au realizat materiale de promovare a culturii și patrimoniului local și național pentru două panouri de diseminare a proiectului în cele două corpuri de clădire ale liceului și au propus un logo al proiectului. În paralel cu acest proiect Erasmus+, se desfășoară și un proiect eTwinning prin care se comunică între reuniunile față în față, elevii socializează și derulează activități, cum ar fi:

– prezentarea fiecărei școli;

– prezentarea video a elevilor participanți la proiect;

– videoconferințe pe diverse teme;

– 21 martie: sărbătorirea Zilei Mondiale a Pădurilor;

– 22 aprilie – Ziua Mondială a Pământului;

– 9 mai: celebrarea Zilei Europei;

– articole sau alte activități de diseminare a proiectului nostru.

În perioada 14-20 mai 2020, școala noastră va găzdui o activitate de predare, învățare și formare din cadrul acestui proiect de schimb interșcolar, cu tema „Patrimonii și cetățenie ecologică”. Programul acestei reuniuni pentru care ne pregătim intens, cuprinde prezentări, ore deschise, mese rotunde, vizite de documentare, ateliere de lucru, un simpozion internațional precum și alte activități de promovare a patrimoniului european și a cetățeniei ecologice cu scopul prevenirii abandonului școlar.

Consider că participarea la programul Erasmus+ promovează ideea că fiecare proiect este o oportunitate de învăţare pentru cei implicaţi direct sau indirect – profesori, elevi, conducerea școlii, părinți, comunitatea locală. Fiecare are de învăţat şi de câştigat în acelaşi timp. Proiectele europene aduc noi cunoştinţe, noi capacităţi, schimb de idei, transfer de practici creative, acces la noi materiale didactice, exersarea şi perfecţionarea limbilor străine în contexte reale.

Material realizat de Elena Vladescu, manager proiect

Proiect finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Leave your thought here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhive

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Sari la conținut